Start The Spinning Wheels Anslagstavlan Sjötorps Rockfestival Fotosidan The Spinning W historia Rockhelgen Huskvarna Teater Gitarrgala 2020 Länkar Bröderna Trück Magnus Kvintett Anno 2050 Nisse Lind Sonora


Sjötorps Rockfestival 2018 drabbades av en riktigt regnig helg!

 Som en följd av denna sommars kanske enda blöta helg uteblev den riktigt stora publiken och det blev ett ekonomiskt bakslag som medför att Kanalkrogen avslutar sin satsning på festivalen! Stort tack till Kanalkrogen och till er alla som medverkade genom åren!


Sommaren 2018 blev lång och het och med en fin höst! Ett Gott Nytt År 2019!

Sjötorps Rockfestival på Kanalkrogen 2018!

Årets Rockfestival i Sjötorp innehöll tre för Kanalkrogen nya band! Först ut var Cool Cats från Göteborg med ett fint scenprogram kl: 21.00 på fredagskvällen. Bandet är nog unikt genom att de har tre kvinnliga vokalister. Bandet är grundat i mitten av 60-talet och hette då "At Your Service". Efter en mindre omorganisation bytte man namn och kallas idag "Cool Cats"under ledning av Jan Thörner. Man har en varierad repertoar med många av de fina melodierna som sjöngs av tjejgrupperna på 60-talet i. Att ha ett extra band som bara medverkade på fredagen var ett prov på om man kunde få ett ökat publikintresse denna inledande afton. Flera ej annonserade band spelade både före och efter kvällens huvudnummer. En hel del besökare kom och en utvärdering skall göras om eventuell fortsättning!

Från Norge kom nästa för Sjötorp nya band. The 2 I's Coffee Band med för många välkände NGC-ambassadören för Norge, Björn Arnesen, som sångvokalist har också sina rötter i 60-talet. Bandet har medlemmar från Östfold och vissa rötter från klassiska orten Herrebökasa inte så långt från svenska gränsen! Med sina fina musiker har man rekordsnabbt gjort sig ett namn på Europas Shadowsträffar! Synd att regnet skrämde bort så många denna afton!

The Sound of Fenders från Västergötland (Borås m.fl.orter) var det tredje nya bandet detta år! Under många år har man varit ett skickligt instrumentalt band men när gitarristen Per-Olov Persson, av vännerna kallad "Poppen", gjorde sin entré i gänget så fick man också med en god sångare och detta har gett dem ett bredare register! Omtyckt band med starka band till NGC (Nordic Guitar Club) i Göteborg.

Ett återkommande band med Stockholm som hemort är Johnny Lundin Band! Detta är utan tvivel det mest namnkunniga band som har gästat Sjötorp genom tiderna! Att räkna upp alla de kända artister och grupper som dess medlemmar har medverkat tillsammans i och med skulle kräva en egen sida! Radio, film och TV i flera länder och 50-talets berömda Nalen kan nämnas! Johnny har en fin hemsida dit man kan gå för att få lite rockhistoria, klicka på denna länk! "Johnny Lundin"! Alla medlemmarna skulle behöva en separat sida men det får bli en annan gång. Mycket skickligt och uppskattat band!

En annan mycket populär och omtyckt återkommande gäst är Richard Swanström, son till framlidne rockkungen Kenneth Swanström, som håller igång sin entusiastiska publik även i det mest ihållande regn! Ett riktigt hett piano borde enligt lag finnas med på alla riktiga rockgalor! Richard har en egen stil med mest inslag från Jerry Lee. Uppfödd i Kumla men numera boende i Mariedamm inte så långt från Askersund. Har en mängd anhängare som följer honom i vått och torrt! Passar som handsken på vilken krog som helst med sitt fina rockprogram!

The Spinning Wheels har också etablerat sig som ett mycket omtyckt och publikdragande band! Omväxlande repertoar från tiden mellan 1955-65! Medlemmarna är hemmahörande inom Skövde och Töreboda kommuner i Västergötland. Sång och instrumentalt band som också har en stor och trogen publik. Starkt knutna till Sjötorps Rockfestival och numera sovande Rockhelgen!

Stefan Möller är en mycket skicklig och välkänd svensk trummis som började sin bana med The Caretakers från Jönköping. Från 1993 har han spelat med The Spotnicks från Göteborg! Han har medverkat i många olika sammanhang genom tiderna och  spelar också med Biggos Ljuva Sextiotalsband från Skara!

Att jag nämner Stefan här kommer sig av följande lilla roliga historia! The Spotnicks gav på lördagen kl 14.00 en konsert i Uddevalla. När spelningen var klar satte sig denne förträfflige unge man i sin husbil och drog till Sjötorps Rockfestival för att träffa gamla kompisar! Ankom när det började mörkna och blev varmt välkomnad! Medverkade i scenprogrammet med Johnny Lundin Band och The Sound of Fenders till stor glädje för oss alla! Synd om alla er som på grund av regn missade detta inslag! Att det dyker upp några av de gamla idolerna som publik visar att Sjötorps Kanalkrog är uppmärksammat långt utanför närområdet!

Jag träffade f.ö. minst två andra kändisar som fanns med i vimlet men inte på scenen!

Rockfestivalen i Sjötorp där du kan träffa den du minst anar!

 

                    Klicka för större bild!   Cool Cats bild från Rockhelgen 2017! Gjorde stor succé i Sjötorp 2018! 

     

Trots regnet på lördagen hade vi kungligt roligt!

Affischer med banden finns ännu på "Anslagstavlan", klicka bara på länken!


 

 

 


Sjötorps Rockfestival 2017!

Banden som medverkade:

Island Country från Bolmsö Ljungby, Johnny Lundin Band från Stockholm, Richard Swanström från Kumla - Mariedamm,

The Hotlanders från Kristinehamn, The Spinning Wheels från Skövde - Töreboda

Sjötorps Rockfestival blev en succe! Underbart fint väder och riktigt bra band! Publiktillströmningen var större än tidigare och stämningen var på topp. Mycket beröm gavs till Kanalkrogens fina mat och få märkte att myndigheterna gjorde ett brett tillslag med kontroller av sprithantering, kassarutiner, brandsäkerheten och hälsokontroll av kökets skötsel mm mitt i den värsta brådskan. Allt blev godkänt utan anmärkningar så Mikael och hans fina personal med Mats i spetsen bevisade att krogen håller hög klass! Tidpunkten för festivalen kommer att ses över eftersom skolavslutningarna flyttas allt längre fram och många inte kan komma ifrån.

 

 

   Klickbara affischer!

 


Lite Historia!

Lycka är att vara med på Sjötorps Rockfestival! 

Vad roligt det var!

Tack alla ni som kom till Sjötorp för 2016 års nostalgihelg! Synd om alla som missade tillfället, hoppas ni kan komma nästa år!

Alla som tror på sommaren fick rätt! Det blev en sommrig och skön helg! Ett ödmjukt Tack till alla vännerna i banden som kom från Stockholm, Skövde, Kumla, Torekov samt Kvidinge och

gjorde en njutbar och storartad musikalisk insats med just den musik som vi så länge väntat på! Vart tog tiden vägen? Vi önskade att det inte tagit slut så fort!

Nu rullar resten av sommaren 2016 vidare med expressfart och det gäller att njuta av den så gott vi kan!


 

Sjötorps Rockfestival 2015

Fantastiskt vad kul det ändå är att dra igång sommaren med bra nostalgimusik och massor av glada människor! I år var Rockfestivalen framflyttad till den 12-13 juni! Kanalkrogen i Sjötorp med sitt fantastiska läge vid sjöslussen är alltid en skön upplevelse men i kombination med härlig nostalgimusik känner man sig ung på nytt när man sitter där med god mat och dryck. Platserna för husbil eller husvagn var fyllda till sista plats och folket stortrivdes! Sjötorp är ett av Västergötlands skönaste områden med Göta Kanal som ett blått band genom landskapet och fin utsikt över Vänern!

Årets scenprogram den 13 juni innehöll en hel del nytt och en del band som har varit på plats tidigare!

Medverkade gjorde rikskända Stockholmsbandet Johnny Lundin Band med idel gamla rockrävar,  Anna and The Moonshiners från Vänersborgsområdet ett countryinspirerat band med en vokalissa som deltagit i Country-SM, The New Tones från Torekov med flera välkända ansikten, Qvidinge Country Rockers med flera välkända och populära profiler som bl.a medverkat i The Cadillac Band, uppskattade sång och instrumentalbandet The Spinning Wheels var det närmaste inslaget med medlemmar hemmahörande i och mellan Skövde och Töreboda. Blandningen var perfekt och mycket uppskattat.


 

Kanalkrogen tel. 0501-514444 eller Mikael Borg 0768-567548 Mail: info@kanalkrogen.com

 

Klicka på länken!  Stockholm Rockers i Sjötorp 2014