Sidonavigering

Start ] The Spinning Wheels ] Anslagstavlan ] Sjötorps Rockfestival ] Fotosidan ] The Spinning W historia ] Rockhelgen ] Huskvarna Teater Gitarrgala 2020 ] Länkar ] Bröderna Trück ] [ Magnus Kvintett ] Anno 2050 ] Nisse Lind ] Sonora ]


Magnus Kvintett

Magnus gamla örhängen från storhetstiden?    Köp CD eller DVD från Ginza

 

Magnus

 

2014

En kväll i Parken

Succékväll med fullsatt i Parken Götene!  

     Magnus Kvintett, Mariestads Kammarkör och Leif Olsson hade tillsammans med några eldsjälar skapat en musikföreställning med sång, musik, berättelse och monolog! Temat kretsade runt en folkpark på 1960-talet. Solister var Lars Waldefeldt och Towe Lindblom.  Regissör/ berättare var Leif Olsson och dirigent/organisatör Per-Olof Broberg . Musik ur bl.a. The Beatles, Ned Millers, Povel Ramels och Magnus repertoar framfördes. En glad och positiv musikalisk upplevelse som kommer att sitta kvar i minnet under lång tid! Ett varmt ljus i höstens sammetsmörker!

Klicka på bilden! Reportage i NLT!

 


Magnus Kvintett avslutade sin bygdegårdsturne med en fullspikad nostalgisk danskväll Vättlösa bygdegård den 20 oktober 2012. Kommer eventuellt att göra ett par spelningar under hösten 2013!

 

Magnus kvintett!

2011

Återkomsten på Karlsholmeparken, Mariestad, i samarrangemang med Bert Karlsson och med skribenten och radiomannen Lennart Wrigholm som presentatör blev en större succé än någon kunnat tro. Mer än fullsatt och med stora tidningsreportage och för all del också ängsliga insändare på fria ord om alla besökarna och säkerheten! Hela våren har gått åt till Magnus bygdegårdsturne och denna avslutades  med en fullsatt Borgunda bygdegård och ett fantastiskt mottagande av publiken! Magnus Kvintett dyker upp på några ställen i sommar och fortsätter i höst med ytterligare turneliv! Cd-skivan med återutgivningen av Magnus gamla hitlåtar har legat i topp på Ginzas dansbands-försäljningslista under en lång tid och tillhör en av de mest sålda svenska dansbandsskivorna under året! Konsert-DVD-skivan har också legat i toppen av musik-dvd - listan på Ginza och har också sålts i stor upplaga.

Länkar:

  Reportage i Mariestads Tidning 20010114 inför Karlsholmespelningen.

Magnus kvintett på Facebook

                                        Annons från nypremiären i januari 2011 Foto: Jan Fleischmann

Magnus Kvintett 2012                                       

                                                        Bosse                      Per                            Lars                    Magnus                     Per-Olof              Linda                       Kjell                                          


 2010 

Magnus Kvintett i Skara

 Än leva de gamla gudar!

Trots att Västergötlands Museum inte annonserat nostalgikvällen med Magnus Kvintett och Lennart Wrigholm som presentatör utanför sin hemsida så fick inte alla plats! En stor skara besvikna fick vända utan att få se sina gamla idoler. Många stannade i vestibulen och drack en kopp kaffe och lyssnade till musiken som de ändå kunde höra rätt bra även om de inte kunde se. Bert Karlsson kom för sent och fick egentligen inte plats men vilken dörrvakt kan stoppa honom hemma i Skara! Efter föreställningen lovade han på stående fot att skicka ut Magnus Kvintett på en omfattande turné! Vi får väl se. Att närvarande publik verkligen uppskattade musiken och Lars Waldefeldts lika fina stämma kunde ingen ta miste på. Radio Skaraborg skulle ha bandat det hela men ett missförstånd gjorde att de aldrig kom. Radion sände ändå ett fristående inslag på förmiddagen den 19/11, inslaget kan höras på Radio Skaraborgs hemsida. Lars Waldefeldt kunde även höras i intervju Radio Skaraborgs morgonprogram måndag den 22/11, man spelade också ett par låtar med Magnus Kvintett.

 

Bilder från Moholmsdagen 2011

[photogallery/photo00001225/real.htm]

Lite Historia från min tid i bandet

Jag hade den äran att spela med Magnus Kvintett på nostalgidagen i Vårgårda den 11 juni 2005. den sista spelning som Ingela medverkade i, hon gick senare under året bort efter en kort tids sjukdom. Sex av sju deltagare var original från 1964 och det funkade kanonbra. Publiken var milt sagt entusiastisk och vi hade en höjdarkväll tillsammans med andra gamla orkestrar och rockartister bl.a Five X, Rock-Olga, Little Gerhard, Burken och många andra. Regnet påverkade naturligtvis publikantalet men det var ändå en mycket stor och glad publik som trängdes i och utanför den anrika gamla rotundan i folkparken. 

Bosse

SomMariestad hösten 2005

Kul eftermiddag med Magnus kvintett och många flera på anrika Karlsholme i Mariestad. Scenprogram på eftermiddagen med bl.a Elvy Blom/ Bengtsson Lennart Hovbjer och Björn Berggren. Dansnostalgi på kvällen med stor danspublik och mycket hög stämning! Vilket härligt gäng! Ingela blev tyvärr sjuk i sista stund men vi fick med Linda Nilsson som mycket fin ersättare! Publiken trivdes precis som vi! Denna notis skrevs innan någon visste hur sjuk Ingela faktiskt var!