Hjälp till att sprida information till vänner och spelkompisar!

 

 

Start The Spinning Wheels Anslagstavlan Sjötorps Rockfestival Fotosidan The Spinning W historia Rockhelgen Huskvarna Teater Gitarrgala 2020 Länkar Bröderna Trück Magnus Kvintett Anno 2050 Nisse Lind Sonora


     Mariestad Väg

Bli en Rockhelgare du också!

Så stod det i texten för Rockhelgen och missade du att följa uppmaningen så har du gått miste om något väldigt roligt!

Mvh Bosse

Tack alla ni fina människor i band och publik som gjorde Rockhelgerna till ett minne för livet!


 

I augusti 2017 släckte vi ned ett evenemang som kommer att saknas av väldigt många! Under tio år har vi samlats och haft kul! Elva gånger blev det! Tre gånger i Otterberget, tre gånger i Karlsborg och fem gånger i Mariestad!

Rockhelgen 2017 - 10 år sen starten på Otterberget 2007!

Vad roligt vi har haft under alla dessa år! Hjärtligt tack till alla er som tog chansen att komma till Karlsholme Folkets Park för att få uppleva sista natten med gänget!

Avslutet söndag fm! Foto: Stig Karlsson

Ett Stort tack till arrangören: Karlsholme Folkparksförening!

Så här såg programmet ut för "Sista Natten Med Gänget"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Spacehunters Rockhelgen 2016 - Sultans of swing

Rockhelgen 2017 stöttades bl. a av Ide-reklam Skövde, Mariestads kommun, alla deltagande band, Folkets-Parkföreningen, Enoxons Elektriska och många många frivilliga krafter!

50-60-talsmusiken!

Arrangemanget byggde på ett liknande koncept som våra gamla välkända dragspelsstämmor. Kända och okända 50-60-talsband och bandlösa musikanter samlades för att ha en kul helg tillsammans utan stress och stora krav! Det spelades mycket runt om på området vid sidan av scenprogrammet, många har genom åren träffat nya och gamla spelkompisar tack vare Rockhelgen som har blivit en förebild för flera liknande arrangemang med 50-60-talsmusik!

Playbackspelning tilläts inte i scenprogrammet, endast deltagare med riktiga instrument och äkta röster!

Karlsholme Folkets Park - Sveriges vackraste folkpark var besökarnas betyg!


Bilder från tidigare Rockhelger finns! Klicka här!


Karta över Mariestad

Musiken som ni hörde den från Radio Luxemburg i era stora bilar på 50-60-talet!

Rock and Roll kom som en stormvind i mitten på femtiotalet. Den musik som många förfasades inför och som spåddes en kortvarig framtid lever ännu i hög grad i många olika former.

Rockhelgen är årets stora höjdpunkt för alla som älskar 50-60-talsmusiken! Programmet för 2017 kommer att publiceras under sommaren 2017!

Karlsholme Folkets Park - Sveriges vackraste folkpark är besökarnas betyg!


Lite historia:

Rockhelgen 2016 !

Det var återigen en rekordhelg alla kategorier! Jag är ledsen för alla som inte fick plats på scenprogrammet och alla övriga som av olika anledningar uteblev! Hoppas att alla ni som kom 2016 återkommer i augusti 2017 och tar med er ännu flera anhängare av ursprungsrocken! Vi kanske inte kan få in så värst många fler campare på området men Mariestads kommun har ordnat många nya ställplatser både väster och öster om folkparken så välkommen även du som inte fick plats innanför grindarna! Sanslöst många fina uppträdanden av band som bara blir bättre och bättre! Den inledande festliga lottade rockbandstävlingen drog i år många deltagare och det var glädjande att publiken visade så stort intresse!

Ett jättestort tack till Bosse och Anita med sin lilla stab från Folkparksföreningen, ljudteknikerna, våra 16 fantastiska band, alla övriga deltagande musikanter samt våra duktiga konferencierer!


 

Rockhelgen 2015 !

 Redan tisdag kväll kom den första husbussen till Karlsholme och det kom många flera! Aldrig har så många ekipage funnits på plats och endast ett fåtal platser fanns kvar inom grindarna mest beroende av att några helt enkelt uteblivit från inbokade platser utan att avboka! Mariestad är en framåtskridande ort som tidigt lärde sig att marknadsföring med gott om ställplatser medför ett värdefullt tillskott i form av livlig turism och många besökare så plats finns nära folkparken även om ni kommer sent! Vänerns Pärla har Sveriges troligen största 50-60-talsmusik & nostalgifest! Inför nästa år som blir det tionde i ordningen utnämner jag Mariestad till Sveriges Rock and Roll-huvudstad! Rockhelgen no:9 med 16 band på scenerna och många musikanter som deltog i den lottade rockbandstävlingen skapade en fantastisk fest och publik i alla åldrar strömmade till! Bekväma campingplatser och stopplatser finns i och runt Mariestad för den som vill bo billigt och bekvämt och kanske stanna några dagar i det vackra Västergötland! Sommaren varar till oktober!

Swedish Street Rod Associations Hotrodutställning i anslutning till Rockhelgen på lördag förmiddag var också en mycket lyckad tillställning! Anna and The Moonshiners gjorde ett mycket uppskattat gästuppträdande i väntan på sin scendebut på Rockhelgen! Möjlighet att fotografera ett fint gäng pinupbrudar á la 50-tal bland bilar gavs också!

Rockhelgen 2015 på Karlsholme Folkets Park var den nionde i ordningen och den tredje i Mariestad! En mycket lyckad Rockhelg där flera nya orkestrar medverkade och intresset var fortsatt stort och i ökande! Ett jättestort tack till alla som medverkade!


Youtube: 17 band på Rockhelgen 2012

Rock and Rollhelgen 2011 på Youtube

Film från Rockhelgen 2014

 Tryck här    Rockhelgen 2016

 

Rockhelgen 2014

2014 års Rockhelg blev den åttonde i ordningen! I parken finns två utmärkta inomhusscener och Restaurang, Café, Korv och Pub Det finns plats för massor av besökare och många platser för husvagnar och husbilar i parken! Ett antal elplatser finns, ca: 70 st, först till kvarn gäller. Insläpp från torsdag middag! Har du glömt att boka campingplats så kom ändå! Vi har alltid plats för dig! Allt insläpp av fordon sker via östra infarten från Strandvägen! Den lottade Rockbandstävlingen som har legat nere ett par år fungerade bra i återstarten! Kort går denna ut på att intresserade med instrument eller kanske bara sångare lägger sina namn i små boxar med text : Bas, Sologitarr, Kompgitarr, Trummor, Sång och övrigt. Ur dessa dras sedan medlemmar i likaså namnlottade band så länge det finns lappar kvar. Banden får ca: 1 timma på sig att öva in två låtar som sedan skall framföras inför publik och en liten jury. Segrarna får diplom som tecken på vinsten och får också spela en extra låt! Det hela är en skoj tävling som har skapat många sociala kontakter mellan människor genom åren. Det behövs deltagare till minst fyra band för att genomföra tävlingen!

 

 


Rockhelgen 2013 - Ett Nashville i miniatyr sa någon!

Gillis film från Rockhelgen 2013 på Youtube

Bilder från alla rockhelger finns här!  -► Bilder Rockhelger

Nisse Julins bilder kan nu ses där!

Bilder från Rockhelgen 2013 uppladdade 20140810! Alla tagna av Stig Karlsson Vänerborg! "Stigs Rockhelg 2013" Stigs bilder2014

Länk till Mariestadstidningen med reportage från Rockhelgen av Jan Fleischmann här!  -►  MT Rockhelg

Rockhelgen - Rock and Rollhelgen på Karlsholme Folkets Park mitt i centrala Mariestad blev en jättesuccé! Vi kunde kanske fått in ett 30-tal campingekipage till men sen hade det varit fullt! Med hjälp av annonsering, affischer samt inslag i radio och tidningar fylldes också parken av förväntansfulla och glada människor från när och fjärran! Ett skåneband som på sin hemsida utlovat gratis vatten till besökande skåningar fick hälla upp nio glas till ett gäng hemifrån! Vi är mycket tacksamma över att Mariestads Tidning uppskattade och skrev så fint om första upplagan av Karlsholmes Rockhelg!

Telefonnumret för bokning av camping i parken är 0705-386218. Två scener under tak på en underbart vacker plats vid Vänerns strand med ca. 500m till centrum! Nära till flera hotell, matställen och affärer! Mariestads mysiga vandrarhem ligger bara ca: 600m bort! Tillhör du båtfolket? Du kan ta båten och övernatta i Mariestads fina gästhamn belägen ca: 500m från Rockhelgen!

2013 Lite historia!

 

Rockhelgen återuppstod som en fantastisk lysande och fräsch Fågel Fenix ur askan av den gamla och trötta! Fantastiskt!

Vem hade vågat tro på en så stor förbättring redan första året? Rock and rollhelgen framför alla andra fick en ny fantastisk plats på natursköna Karlsholme Folkets Park mitt i Mariestad! Besökarskaran slog alla tidigare rekord för både fredagen och lördagens program! Och vad många fina lovord vi har fått!

2013 års succeband: Little Dennis and The Bobcats, The Spinning Wheels, Quidinge Country Rockers, The Spacehunters, At your Service, Richard Swanström, The Ohlstone Band, The Wipers, The Tomsons, Mac Abels, Flippers, The Blueberries, The Sound Of Fenders, Blå Skuggor, The Silverhawks och The Wipers! Tack till er alla för att ni finns och ställer upp! Nästa år kommer att medföra en del nya band viket betyder att några försvinner eftersom gränsen för vad vi klarar redan nu är mycket nära!

Tack alla ni som är vår fantastiska publik och välkomna åter till kommande Rockhelger!

Bosse och Anita Andersson gjorde ett fantastiskt arbete under och inför arrangemanget och utan deras hjälp hade vi inte klarat att genomföra detta!

  Tack till Folkparksföreningen, personalen i parken, både anställda och frivilliga! Tack även till Roger och Lillemor Enoxon för lån av elutrustning, IDÉ-reklam i Skövde, Bosse och Anita Andersson, Mariestads kommun och alla andra som stöttar arrangemanget......!

Karlsholme Folkets Park - Sveriges vackraste folkpark var besökarnas betyg!

Arrangemanget bygger på ett liknande koncept som våra välkända dragspelsstämmor. Kända och okända 50-60-talsband och bandlösa musikanter samlas för att ha en kul helg tillsammans utan stress och stora krav! Det spelas en hel del runt om på området vid sidan av scenprogrammet, många har genom åren träffat nya och gamla spelkompisar tack vare Rockhelgen som har blivit en förebild för flera liknande arrangemang med 50-60-talsmusik! I scenprogrammet deltagande band har gratis campingplats över helgen och, om arrangemanget går bra, lite resersättning!

 


Rockhelgen 2012 var härlig!

Massor av inslag därifrån finns på youtube!

17 band på Rockhelgen 2012

Klickar du på "Gillis Larsson" under ovanstående inslag så hittar du fler och längre inslag av respektive band!

Stormar i vattenglas når lätt orkanstyrka!

2012 blev den sista Rockhelgen i Karlsborg

Men vilken fin avslutning vi ändå fick till!

 Årets upplaga blev en höjdare med mycket bra musik och stor publik! Fredagskvällen blev en rivstart för en innehållsrik helg! Mariestadsbandet Börje Carléns Blå Skuggor inledde med ett knippe hitlåtar från 50-60-talet tätt följda av skickliga instrumentalbandet The Spacehunters från Skåne och Töreboda/ Skövdebandet, The Moonshiners (The Spinning Wheels). The Spottops är ett band som funnits med ett antal år men som i och med årets Rockhelg säger tack och adjö! Comeback efter ett par års uppehåll gjorde Rock-Vincent Allansson och det var inte att ta fel på publikens uppskattning. The Sound of Fenders är ett fint instrumentalband med medlemmar från olika delar av Götaland. The Tomssons från Skåne gjorde ett mycket starkt framträdande som näst sista band på fredagskvällen! Sista bandet för kvällen var The Pendeltones, välkänt band med rötter i Jönköping, som är ett tunggungande gäng med en bred repertoar som verkligen uppskattas av publik i alla åldrar!

             Tur hade de som drog ur elanslutningen och släckte både ljus och musik! Det kunde med lite otur kostat livet för den som höll i kontakten, strömstyrkan kunde lätt ha slagit en båge med förödande resultat! Det kunde också ha kostat åtskilligt genom att digitalbord och annat kunde ha kortslutits, hade publiken fått tag i förövarna hade det kunnat bli minst ett kallbad i kanalen!

Lördagseftermiddagen inleddes med den traditionella rockbandstävlingen mellan band med både lottat namn och lottade medlemmar. Efter en timmas övning avgjordes tävlingen och vann gjorde The Little Band of Gold efter en jämn och fin tävling!

Välkända dansbandet, Flippers, från Lyrestad hade förstärkt med ett par extramusiker för att mer kunna leva upp till 50-60-talsrocken. Bandet inledde lördagskvällen och lyckades mycket bra och hade en givande kväll i Karlsborg! Qvidinge Country Rockers var en ny konstellation som innehåller en blandning av unga och mer erfarna musiker från Skåne. Bandet gjorde ett fint intryck och spelade en bra blandning av rock och country som uppskattades av publiken. Mac Abels (Mc Lains) är ett mycket bra band som har funnits i många år vilket också märks på det fina samspelet! Richard Swanström gjorde ett av de starkaste framträdanden vi sett under alla år som han medverkat på Rockhelgen! The Ohlstone band, specialiserade på Spotnicks musik, gjorde som vanligt ett bra och tidstypiskt program. Omväxlande och välkända sång och instrumentallåtar bjöd husbandet The Silverhawks med Birgitta Nilsson på i bästa 50-talsstil. Välkända The Wipers från Vänerområdet bjöd på ordentligt tunggung påhejade av den stora publiken! The Carburators har med sin roliga och mycket omväxlande och musikaliska stil bokat en plats i publikens hjärta liksom kvällens avslutande band, The Hotlanders, som gjorde sin sjätte spelning på Rockhelgen!! Det var fantastiskt att se alla banden passera revy under två härliga dagar och publiken kräver en fortsättning! Osäkert vad som sker 2013! Klart är att Karlsborgs Camping tackat nej till en fortsättning! Håll ögonen öppna för framtida utveckling, vi får många förslag men alla är kanske inte så väl genomtänkta! Det krävs faktiskt lite mer än bara optimism och goda tankar även om vi behöver det också! Hör av er! Tack till alla som medverkade till årets fantastiskt roliga helg, musiker, band, servicepersonal, publik och inte minst Christer och Kicki med Karlsborgs Camping. Tack även till Karlsborgs kommun!


Karlsborg 2011!

Historiken som kom bort!?


Karlsborg 2010!

Tack alla ni som kom och förgyllde tillvaron för oss alla!

Fredagens  program startade 18.00 med dragning av namn och medlemmar i årets skojtävling mellan lottade band! Musik med bl.a: Richard Swanström, The Sound of Fenders, Gubbaröra och The Grown Boys Band  fram till kl 24.00! Rockbandstävlingen avgjordes med framträdanden Kl:20.00 och omfattade i år fyra band! Lördagsprogrammet startade som vanligt kl: 15.00 med olika band hela dagen och kvällen fram till ca: kl 01.00 med inslag på mellan 30-45 minuter per band! Alla lyfte sig själva i håret och det var imponerande med all fin musik! Lycklige lotterivinnaren Göran Larsson från Skövde, som först trodde att någon behagade skoja med honom, hämtade gitarren på söndag förmiddag! Peter Sjöberg, som hade ordnat sponsorgitarren från Fender Skandinavia AB, överräckte en splirrans ny Fender Stratocaster till Göran på söndag förmiddag!

Stort Tack till: Karlsborgs Camping, Karlsborgs Kommun, John Eggens Åkeri AB, Fenders Generalagent: Fender Scandinavia AB och alla ni som hjälpte till med tält, lotter, korv och kaffeservering m.m.!


Otterbergets Bejublade Rockhelg! 2009.

Vilken fantastisk helg ni åstadkom, alla ni som deltog som funktionärer, publik och alla ni fantastiska artister som kom! Det har tagit några dagar att ladda om och få tillbaka lite energi igen, men upplevelsen av alla glada och nya och gamla vänner värmer och ger en glad känsla inombords som kommer att vara länge!

      Kl. 15.00 startade lördagens scenprogram med ett mycket bra och underhållande framträdande av Grease - bandet med Birthe Wetter. Vilken fin samling ungdomar och vad bra de var! Publiken var entusiastisk och ingen var nog oberörd av den äkta och innerliga känslan som fanns inom gruppen! Bättre inledning hade vi inte kunnat få! Efter den fina inledningen fick vi se och höra The Spot Tops, Rickard Swanström, Little Dennis and The Bobcats, The Spinning Wheels och Birthe Wetter med vänner före pausen. Little Dennis and The Bobcats var ett nytt gäng för året och gjorde ett fantastiskt framträdande som jag och övrig publik uppskattade mycket! Välkomna åter! The Ohlstone band övertygade oss alla om att de verkligen är ett gäng som gillar The Spotnicks, de gjorde ett mycket bra framträdande! Spider & The Cool Cats lämnade inga fötter stilla, detta är ett väl samspelt gäng med massor av energi och spelglädje att dela med sig till sin publik! The Hotlanders blir bara bättre år från år och har välförtjänt fått många spelningar runt om i Skaraborg, också spelningar i Danmark efter mycket bra spelningar på Rockhelgen! Rock-Vincent, Arne & Jeanette, Birgitta & The Silverwings och The Busk Rockers inte minst gjorde alla ett bra program bättre och om jag har glömt någon så är det inte så illa ment, ni var så många!

        Fredagskvällens Rockbandstävling är f.ö. värd att återupprepa, den blev en formidabel succé bland både publik och deltagare. Här skapades vänskapsband för framtiden!

Detta var slutet på Otterbergets Rockhelger men vi återkommer i samma anda på Karlsborgs Camping samma helg, den sista i augusti, 2010


Rockhelgen åter succé 2008!

    När vi i vintras började planera för 2008 års rockhelg så trodde vi nog på en ökning av antalet deltagare, men att vi skulle kunna samla en så stor mängd av skickliga rockmusiker vågade vi inte drömma om! Vi bugar oss och tackar ödmjukt alla som gjorde helgen till en stor fest både för oss som jobbat med arrangemanget och den stora skaran av entusiastiska rockälskare som samlades på Otterberget med start redan på fredagskvällen. Spot tops som inledde lördagsprogrammet har spelat sig samman på ca: 6 månader framförde ett mycket bra program med instrumental gitarrmusik, som ligger mig varmt om hjärtat! The Ohlstone Band från Orust var också ett fint inslag och jag hoppas få se mer av dem och deras fina Bosse Winbergs-förstärkare! The Response från Karlstad som framförde Hep Stars gamla godingar var ännu bättre än vad ryktet sa! Vilket fint sound och ett riktigt underhållande program, som också innehöll låtar från Elvis repertoar! Missa inte att se dem, de kommer troligen tillbaka nästa år igen! The Spinning Wheels fick ett kungligt mottagande av publiken och det var fantastiskt att se publiken sjunga med i de gamla rocklåtarna och studsa i takt även om det borde ha tagit emot lite efter så många år, men rockmusiken håller människorna unga i sinnet! The Marvingers är ett av Sveriges och hela Europas bästa instrumentalband enligt många och här kan jag hålla med. Ett mycket fint framfört program med gamla gitarrgodingar som avnjöts av många i och runt hela scen ett-tältet. Jag tror att de återkommer nästa år igen! Spider and The Cool Cats, Gullspångsbandet med Per Nordin från körslaget var också ett skärpt och välspelande band som fick mycket beröm av publiken! Vi hoppas verkligen att få se Bröderna Andersson på rockhelgen igen! Hotlanders hade vi äran att ha med oss även 2007 och är definitivt ett favoritband som publiken gärna hör och ser flera gånger. Höll skickligt i gång med kalasfin musik både fredag och lördag med härligt rockgitarrsound, känsla och go! The Pendeltones är ett absolut högklassigt rockband och trots att Lasse Engström, sångare och gitarrist, hade brutit armen och skrapat både kropp och själ i en viltolycka med HD´n  så gjorde bandet ett strålande program som svängde som aldrig förr. Fint inhopp på piano av en Göteborgskille som jag inte snappade namnet på! The Creep Cats imponerade med ett sound som fick många att tro att någon satt och spelade med i kulissen! Ett gäng som kommer att låta höra talas om sig om jag får gissa, mycket bra med ett imponerande sväng! Richard Swanström avslutade kvällen på scen ett med en räcka gamla Jerry Lee-låtar. Richard höll igång hela helgen på ett imponerande sätt och är nog den störste publikfavoriten på Rockhelgen! Han återkommer nästa år igen!

 

På scen Två som drog igång 30 minuter efter scen Ett fanns också en rad fina band. Jeanette och Arne med vänner gjorde ett strålande program och Jeanette är en mycket bra sångerska! Av Storforstävlingens band saknades Monkey Brothers som drabbats av en trafikolycka dagen före Otterbergsrocken. Johanna & Conny var en mysig och mycket välsjungande duo som kan gå långt, även var för sig! Etta, Heading Back Home gjorde ett starkt intryck på många och jag blev kontaktad av en man som ville ha dem med på en ungdomsrocksamling som hålls återkommande i Törebodatrakten! Bandet spås av många en strålande framtid och det var nog synd att inte några fler tog sig en närmare titt på dem. Ungdomarna från Hagfors gjorde också ett mycket gott intryck bredvid scenen. Birgitta & The Silverhawks, nattbandet, framförde en rad gamla 50-talsgodingar och är nog Otterbergets husband. Buskis Rockers gjorde ett humoristiskt revyframträdande som publiken nog sällan sett maken till. 14 år gamla Birthe Wetter från Tyskland debuterade med den äran som soloartist på saxofon och imponerade på oss alla. Hon bor i Sverige över somrarna och återkommer nästa år igen, välkommen! Det är fantastiskt roligt att det finns ungdom med stor talang som kommer och tar upp de gamla  låtarna från 50-talet och verkligen trivs bland oss "gamla" rockrävar. Rock-Vincent Allansson från Lidköping är en riktig publikfavorit och han bjuder verkligen på sig själv när han sjunger rock och ballader i en härlig blandning. Han återkommer också nästa år och det är vi och hans trogna fans mycket glada för. På fredagskvällen såg vi bland annat en bra orkester från Falköping och ett antal andra sångare och gitarrister i lite olika konstellationer. Nästa år kan vi nog tänka oss att ha någon typ av program även på fredag men det beror lite på hur mycket energi och musikanter vi har tillgång till då.

Tack alla ni som bidrog till en helg full med musikaliska upplevelser, både musikanter och den månghövdade publiken! Väl mött nästa år igen! Bilder från stämman kommer att fyllas på efterhand, det finns många.

Hälsning Bosse!


Tack alla ni som  förgyllde Rock and Roll-helgen 2007!

Rock and Roll, blues, jazz och countrystuk fanns att höra på Otterberget och vi musikanter fick alla mycket beröm av publiken!

Jazzbandet med alla de fina och välspelande ungdomarna startade upp det hela exakt kl:15.00. Många var lite spända inför uppgiften men Britt-Marie Särnfeldt och Bertil Wikholm visade att med god träning och med en lugn ledning kan man få det att låta fantastiskt även om medelåldern är låg. Mycket bra insats!

The Spinning Wheels börjar bli etablerade i branschen och bjöd publiken på en omväxlande rad gamla rocklåtar från mitten av 50-talet till slutet av 60-talet! Publiken svarade fint på musiken och jag tror att många kände av flyttet tillbaka i tiden! Vincent Allansson börjar också att bli en alltmer efterfrågad artist, ännu kanske mest som ett annorlunda musikinslag på många av våra dragspelsstämmor, och han fick mycket beröm av publiken som också gärna ville ha sett lite mer av rockaren från Kålland.

När Hotlanders spelar skall ni sluta ögonen en stund och lyssna! Soundet från orkestern är så fint att man skulle kunna tro att originalen står på scenen. Detta gäng har verkligen lyckats få in en tidstypisk instrumentalstil som vi alla som fanns med i rockmusikens startdecennier minns med välbehag. Ett fantastiskt och gemytligt gäng som vi vill höra mer av! The Silverhawks är däremot inget vältrimmat gäng på samma sätt utan det är helt enkelt en samling kompmusiker som brukar träffas bakom kulisserna nattetid och spela gitarrlåtar på skoj när dragspelarna har gått och lagt sig! Repertoar och deltagare skiftar starkt inom gänget men de har alltid kul och uppskattas av en stor publik som förväntansfullt brukar fråga: "När börjar det". Oftast spelar man utan skyddsnät det som publiken begär! Här finns det spelglädje och glatt spelhumör och det känner publiken!

Reality Bluesband höll som utlovat en mycket hög klass och programmet blev omväxlande och roande för alla som gillar riktigt härlig, tunggungande bluesmusik. Någon sa helt okunnigt att bluesmusiken inte hörde till 50-60-talsmusiken men där hade han fel. Blues var ett flitigt inslag även då och har funnits med under hela 1900-talet! Realitygänget gjorde ett mycket starkt intryck! Ett skickligt och ödmjukt gäng! Birgitta Nilsson sjöng med sin lite hesa, vackra röst några schlagerpärlor från förr med The Silverhawks som bakgrund. Här kan vi som lite exempel också säga att basisten, Dag Granell inte visste att han skulle spela utan fanns sittande i publiken! Dag fick snabbt skaka fram sitt instrument och gjorde trots överraskningen ett felfritt framträdande!

Det var tänkt att det skulle vara en liten paus i mitten av det långa programmet men på scen 2 ställde en  namnlös grupp med deltagare från Trollhättan och Herrljunga upp och sjöng och spelade lite countrystil! Denna nykomponerade konstellation fick omedelbart en underhållningsspelning på en fest i Gullspång så visst kan man snabbt knyta nya kontakter genom att visa upp sig lite!

På stora scenen passerade också under kvällen lite oannonserade inslag! Jeanette från Herrljunga sjöng en ljuvlig visa till gitarr medan Hotlanders ställde om för ett inslag med populäre värmlandsrockaren Rock-Kenne från Ölme! Denne man framförde bl.a. ett antal gamla Elvislåtar  och några andra låtar som man inte hör varje dag! Ett oväntat och kul inslag!

En entusiastisk ungdomlig mamma från Kumla är vi mycket tacksamma emot! Hon tyckte det var så kul på rockstämman så hon ringde efter sin son (Du kunde nästan ha läst: Jerry Lee Lewis)

När alla trodde att scenprogrammet var slut kunde vi presentera ytterligare ett oväntat inslag. Vi hittade Richard Swanström med piano på campingen och fixade snabbt ihop ett kompband. Det krävdes ingen stor övertalning för att få igång Richard på stora scenen. Han kom välvilligt upp och gjorde ett succéartat program på över en timme. Han är specialiserad på Jerry Lee-repertoaren och reser runt med sin Rock and Roll-Show! Det märkte tydligt att han har ärvt sin berömde fars (Kenneth Swanström) talanger och han fick igång publiken som ingen annan. Den nykomponerade komporkestern gjorde också en stark insats och bidrog på ett mycket bra sätt till rocksvänget.

Jag hoppas att ingen känner sig förbigången utan att jag har fått med något om alla sceninslagen.

Ett stort Tack till er alla och på återseende!