Hjälp till att sprida information till vänner och spelkompisar!

 

 

Start The Spinning Wheels Anslagstavlan Sjötorps Rockfestival Fotosidan The Spinning W historia Rockhelgen Historik Rockhelgen Länkar Bröderna Trück Magnus Kvintett Anno 2050 Nisse Lind Sonora


     Mariestad Väg

Bli en Rockhelgare du också!

Så stod det i texten för Rockhelgen och missade du att följa uppmaningen så har du gått miste om något väldigt roligt!

Mvh Bosse

Tack alla ni fina människor i band och publik som gjorde Rockhelgerna till ett minne för livet!


 

I augusti 2017 släckte vi ned ett evenemang som kommer att saknas av väldigt många! Under tio år har vi samlats och haft kul! Elva gånger blev det! Tre gånger i Otterberget, tre gånger i Karlsborg och fem gånger i Mariestad!

Rockhelgen 2017 - 10 år sen starten på Otterberget 2007!

Vad roligt vi har haft under alla dessa år! Hjärtligt tack till alla er som tog chansen att komma till Karlsholme Folkets Park för att få uppleva sista natten med gänget!

Avslutet söndag fm! Foto: Stig Karlsson

Ett Stort tack till arrangören: Karlsholme Folkparksförening!

Så här såg programmet ut för "Sista Natten Med Gänget"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Spacehunters Rockhelgen 2016 - Sultans of swing

Rockhelgen 2017 stöttades bl. a av Ide-reklam Skövde, Mariestads kommun, alla deltagande band, Folkets-Parkföreningen, Enoxons Elektriska och många många frivilliga krafter!

50-60-talsmusiken!

Arrangemanget byggde på ett liknande koncept som våra gamla välkända dragspelsstämmor. Kända och okända 50-60-talsband och bandlösa musikanter samlades för att ha en kul helg tillsammans utan stress och stora krav! Det spelades mycket runt om på området vid sidan av scenprogrammet, många har genom åren träffat nya och gamla spelkompisar tack vare Rockhelgen som har blivit en förebild för flera liknande arrangemang med 50-60-talsmusik!

Playbackspelning tilläts inte i scenprogrammet, endast deltagare med riktiga instrument och äkta röster!

Karlsholme Folkets Park - Sveriges vackraste folkpark var besökarnas betyg!


Bilder från tidigare Rockhelger finns! Klicka här!


Karta över Mariestad

Musiken som ni hörde den från Radio Luxemburg i era stora bilar på 50-60-talet!

Rock and Roll kom som en stormvind i mitten på femtiotalet. Den musik som många förfasades inför och som spåddes en kortvarig framtid lever ännu i hög grad i många olika former.

Rockhelgen är årets stora höjdpunkt för alla som älskar 50-60-talsmusiken! Programmet för 2017 kommer att publiceras under sommaren 2017!

Karlsholme Folkets Park - Sveriges vackraste folkpark är besökarnas betyg!


Lite historia:

Rockhelgen 2016 !

Det var återigen en rekordhelg alla kategorier! Jag är ledsen för alla som inte fick plats på scenprogrammet och alla övriga som av olika anledningar uteblev! Hoppas att alla ni som kom 2016 återkommer i augusti 2017 och tar med er ännu flera anhängare av ursprungsrocken! Vi kanske inte kan få in så värst många fler campare på området men Mariestads kommun har ordnat många nya ställplatser både väster och öster om folkparken så välkommen även du som inte fick plats innanför grindarna! Sanslöst många fina uppträdanden av band som bara blir bättre och bättre! Den inledande festliga lottade rockbandstävlingen drog i år många deltagare och det var glädjande att publiken visade så stort intresse!

Ett jättestort tack till Bosse och Anita med sin lilla stab från Folkparksföreningen, ljudteknikerna, våra 16 fantastiska band, alla övriga deltagande musikanter samt våra duktiga konferencierer!


 

Rockhelgen 2015 !

 Redan tisdag kväll kom den första husbussen till Karlsholme och det kom många flera! Aldrig har så många ekipage funnits på plats och endast ett fåtal platser fanns kvar inom grindarna mest beroende av att några helt enkelt uteblivit från inbokade platser utan att avboka! Mariestad är en framåtskridande ort som tidigt lärde sig att marknadsföring med gott om ställplatser medför ett värdefullt tillskott i form av livlig turism och många besökare så plats finns nära folkparken även om ni kommer sent! Vänerns Pärla har Sveriges troligen största 50-60-talsmusik & nostalgifest! Inför nästa år som blir det tionde i ordningen utnämner jag Mariestad till Sveriges Rock and Roll-huvudstad! Rockhelgen no:9 med 16 band på scenerna och många musikanter som deltog i den lottade rockbandstävlingen skapade en fantastisk fest och publik i alla åldrar strömmade till! Bekväma campingplatser och stopplatser finns i och runt Mariestad för den som vill bo billigt och bekvämt och kanske stanna några dagar i det vackra Västergötland! Sommaren varar till oktober!

Swedish Street Rod Associations Hotrodutställning i anslutning till Rockhelgen på lördag förmiddag var också en mycket lyckad tillställning! Anna and The Moonshiners gjorde ett mycket uppskattat gästuppträdande i väntan på sin scendebut på Rockhelgen! Möjlighet att fotografera ett fint gäng pinupbrudar á la 50-tal bland bilar gavs också!

Rockhelgen 2015 på Karlsholme Folkets Park var den nionde i ordningen och den tredje i Mariestad! En mycket lyckad Rockhelg där flera nya orkestrar medverkade och intresset var fortsatt stort och i ökande! Ett jättestort tack till alla som medverkade!


Youtube: 17 band på Rockhelgen 2012

Rock and Rollhelgen 2011 på Youtube

Film från Rockhelgen 2014

 Tryck här    Rockhelgen 2016