Start ] The Spinning Wheels ] Anslagstavlan ] Sjötorps Rockfestival ] Fotosidan ] [ The Spinning W historia ] Rockhelgen ] Historik Rockhelgen ] Länkar ] Bröderna Trück ] Magnus Kvintett ] Anno 2050 ] Nisse Lind ] Sonora ]

    Whole lotta shakin'..... mp3!  Rock and Roll Revival


Sugen på att spela lite ?

Spelar du eller har du spelat i ett gäng eller sitter du bara hemma, sugen på att spela lite 50/60-tals rock eller country, kanske lite rocka-billie, men inte har någon att spela med! Kolla sidan: 50-60-talsträff, så kan du hitta det som du saknat!

The Spinning Wheels är  "vårt hobbyband" där utrymmet finns för låtarna som vi lite äldre ungdomar lyssnade till i våra stora bilar!


The Station of Stars. 

 

                                 Rockmusikens

Radiostation!

The Station of Stars


     Tidsenlig och legendarisk rockmusik från den verkliga genombrottstiden drar ännu stora mängder av människor som älskar våra gamla rockklassiker och som drömmer sig tillbaka till en vänligare och mer romantisk tid.

     Det kan vara svårt att få fram rätta soundet men ibland lyckas det! När man står där och spelar så kan man ibland återuppleva minnet av Gitarrockbanden som stod på våra dansbanescener till exempel i Finnerödjaparken, Höglunda eller på dansbanan vid Askeviks Camping där Ticky Show från Kristinehamn spelade så att man fick rysningar i kroppen!

     The Violents var också en orkester som lät nästan som The Shadows och det var med viss avund som man lyssnade på Hasse Roséns fina nästan vackra solon. Att bandet skaffade sig en vokalist förhöjde kvalitén på hela bandet! Vokalisten sjöng på "rätt" sätt med amerikansk stil och hade också hittat ett fint artistnamn, ännu idag står sig artisten bra och är ännu välkänd i ordets positivaste mening, - Jerry Williams (Rip)! F.ö. hade jag personligen nöjet att få god kontakt med Hasse Rosén på Allsången på Skansen i Juli 2006 - en mycket vänlig och bra kille som har upplevt mycket under sin långa musikerbana.


Millners i Tibro den 3 Mars 2018!

En helt underbar kväll med  The Spotnicks, TheOhlstone Band, The Sound of Fenders, McAbels och The Spinning Wheels!


Skördetid 2017!

Skördefesten i Hajstorp var om möjligt ändå större än tidigare! Vilken tredagars fest det är utmed kanalen! The Spinning Wheels spelade på Krogen i Martins Lada ett par timmar lördag kväll och avlöstes av 80-talsbandet Remind! Jättefullt med publik och fantastisk stämning!Skördefesten innehåller många olika inslag fredag till söndag i Hajstorp och avslutades på söndag middag med countrydrottningen Inger Nordström och hennes fina band. Mycket proffsigt och bra uppträdande som uppskattades mycket av en stor avslutningspublik!

Klicka på bilden om du vill se Skördefestens innehåll!


Limmareds Folkets Hus var en fantastisk plats!

Ideén med ett musik-Café mitt på blanka eftermiddagen som Limmareds PRO har satt i verket är av allt att döma ett lyckokast! Fullspikat med ett entusiastiskt och glatt publikhav måste alla vi som hade äran att få medverka erkänna att det var väldigt roligt! Tack alla som medverkade till en härlig höstfest 2017!

  Klicka på bilden!


Vilken fin kväll vi hade på Backa 2017!

Tack alla vänner som kom och gladde oss på Backa Folkets Hus! Visserligen hade vi ett mycket gott band "The Spacehunters" efter oss i programmet men vi hoppas att vi också hade med oss en hel del publik! Kul att Dogge Möller lyste upp höstmörkret  lite extra med sitt gästspel med Tomson och Co. Tack också alla övriga medverkande och arrangörer som lägger ned er själ  på att hålla igång den musik vi älskar!

 Min Gretsch i gott sällskap! Kul att höra från åskådarplats!


Vad roligt det var!

Ännu en fantastisk kväll i den fina miljön i Lidköping! Tack alla ni som kom och förgyllde tillvaron med applåder och igenkännande leenden!

Bild från Limtorget 2017 tagen av : Jeanette Dahlgren! Klickbar!


Limtorget fakta!

Upplev en fantastisk del av vårt kulturarv! Musik onsdagskvällar under juli månad!

Limtorget är den äldsta stadsdelen i den del av Lidköping som klarade sig undan den förödande stadsbranden 1849!! Här finns ett mysigt café, hantverkare, konstnärer, utställningar.

Publik sommaren 2016    Bilderna är klickbara!


Flistad 2017

Vilken härlig vår det ändå blev! FörThe Spinning Wheels rivstartade sommaren med en härlig försommarvarm kväll i Flistad med massor av folk som också hade satt på sina dancing shoes! Vilken härlig publik! Rock and Roll som avslutning på en Konst & Kulturvecka! Visst räknas den gamla rockmusiken in i dagens kultur! Tack alla ni som letade er ut till Flistads vackra nejder och tack till publiken och de glada arrangörerna som sålde slut på allt gott fikabröd och annat!


                       Bandets musik är testad och godkänd av Svensk Bilprovning. Provkördes på SBP:s  personalfest år 2004!


Skaraborgs MC Touring Club

Klubben har funnits i ett skapligt antal år men har fortfarande drag under galoscherna! PUB-kvällen visade upp ett stort antal glada och positiva människor. Det syns att de som sysslar med motorfordon och Rock and Roll står sig längre än andra! Tack för en kul kväll!


2008 - Lite minnen

Söndag den 3 augusti 2008 fanns Spinning Wheels på Logården Odensåker för en stunds Rock and Roll på eftermiddagen! Fantastisk ny scenplats och strålande solsken! Här fanns det mycket att se och traditionellt mycket publik!

Succé för Olstorps Rock and Roll - kväll som arrangerades av Tidans samhällsförening. Mycket folk på plats redan kl: 20.00 på fredag kväll och ett omväxlande program med The Spinning Wheels, Roys Boys, The Rox och Stefans orkester. En fantastisk gammaldags festplats i skön välvårdad omgivning. Fredagsmusiken följdes upp med en helkväll på lördagskvällen med The Refreshments!

 

Rockgalan i Stala bygdegård

29 November 2008

Vilken publiktillströmning det blev och vilken festlig kväll. Väggarna bågnade när Stala bygdegård fylldes till sista plats av en entusiastisk och glad publik. Bosse Winberg, The Spinning Wheels, The Ohlstone Band, The Sounds of Fenders, Mc Abels, The Hotlanders och i kaffepausen trubadur Gåke var de som stod för det musikaliska. Mr Ohls hade verkligen lyckats i sitt uppsåt att samla ihop både publik och musikanter till en hejdundrande rock and rollfest. I vimlet kunde man se både journalister och radio och TV-folk, bl.a. Bosse Andersson från Radio Spotnicks på Radio 88 och representanter från Spotnicks fanklubb. En utmärkt snabb matmeny uppskattades också mycket. En mycket nöjd arrangör förklarade att arrangemanget kommer att återupprepas eftersom en stor mängd intresserade inte fick plats denna gång. Med premiärkvällens erfarenheter i bagaget så tror vi att det finns stora möjligheter att utveckla detta till en årligen återkommande musikfest med utvecklingspotential!

 

 

Garvade medlemmar i rockbandet 2005-2009 var:

 Bengt-Inge Ring     Keyboard, Synth, Sång

 Gunnar Wilsson           Basgitarr, Sång

 Per Waldefeldt            Trummor

 Nils Svensson              Kompgitarr, Sång

 Bo Simensen                Sologitarr

Välkände musikmångsysslaren och sångaren Bengt-Inge Ring "Binge" från bl.a. Buchmans hade anslutit sig till bandet. Vi hade trimmat in toppgitarristen Torsten Nilsson för att ha lite backup om någon skulle ha förhinder. Kanonbra reservtrummis hade vi redan i unge Thomas Levin som hade spelat med oss vid flera tillfällen.


Juni 2004 - reportage inför Wassbacken 2004.

The Spinning Wheels – Rock’n Roll revival spelar levande rockmusik från 50/60-talet

                         The spinning Wheels är en orkester som bildats av några musikanter med gemensamt intresse för musik från rockens barndom. Gruppen består av fyra män från Skövde och en från Töreboda och har en bred erfarenhet av olika typer av musik. Från oförglömliga Magnus kvintett kommer evigt unge Per Waldefeldt på trummor, från gamla The Blue Stars, ett välkänt dansband i våra trakter på 60-talet, kommer Gunnar Wilsson på bas resp. keyboard. På keyboard hittar vi Bengt-Inge "Binge" Ring. På kompgitarr finns Nils Svensson från Tidanbälgarna och på sologitarr Bo Simensen som också spelar kompgitarr i Bröderna Trück. Som sig bör finns både rörförstärkare, bandeko och Fendergitarrer med i utrustningen men också en hel del nytt.

                            När det är möjligt samlas man måndagskvällar i Tidans scoutlokal som ligger mitt emellan Töreboda och Skövde. Jag träffar bandet under en repetition, ljudnivån är hög i lokalen men det svänger tungt och skönt. Under kaffepausen får jag veta lite mer om dessa ”äldre” ungdomar.  Initiativtagaren till bandet, Gunnar Wilsson, menar att det är det roligaste som finns är att samla gänget och försöka återskapa ljud och låtar som de lät en gång i tiden. Magnus-trummisen Per Waldefeldt påstår att han egentligen slutat spela men att det var för svårt att låta bli när han fick en förfrågan från gänget om han ville vara med och spela lite rockmusik, ”Vi har roligt både på träningar och spelningar, oftast Pub-kvällar med glad publik som känner sig unga på nytt när de hör sina gamla favoritlåtar”. Bosse Simensen inflikar: ”Det roligaste är att musiken uppskattas även av den yngre generationen. Vid ett tillfälle kom två unga tjejer fram och undrade hur vi kunde spela en hel kväll utan en enda coverlåt! Musiken vi spelar är tydligen så okänd för många yngre att de uppfattar den som ny.” Nils Svensson och "Binge" står för solosång och sång i stämmor där även Gunnar Wilsson körar med. På programmet står sång och instrumentallåtar från bl.a.. Elvis, Cliff Richard, Chuck Berry, The Spotnicks och The Shadows repertoarer. Bengt-Inge håller med om att nostalgikvällarna på olika pubar är festliga men påpekar att man också har en och annan utomhusspelning. Nils nickar instämmande: ”Tisdag efter midsommar spelar vi på Wassbackens Camping vid Göta Kanal utanför Töreboda. Förra året spelade vi också där och då  kom sommarens största publik och många ”USA-bilar” och MC av fina årgångar. I år kommer det väl att likna Woodstock.”säger han med ett flin och en road glimt i ögat.

 2003 Premiär för Wassbackens Rock and Roll-kväll. Fin stämning och uppemot 1000 personer i publiken !!!!!!!

2004 Det blev ett nytt publikrekord för tisdagsunderhållningen i Wassbacken! Över 1500 personer, en tisdagskväll !!!!!!!

2005 Höjdes publikrekordet till över 2000 personer, också tisdags - underhållning i juni !!!!!!!

2006 Regnet öste ner hela dagen, ändå hade vi 6-700 åskådare i den lite kyliga och duggiga sommarkvällen !!!!!!!

2007 Regnrock i Wassbacken! Det var synd att det skulle regna så in i bänken under Rock and Roll-kvällen i tisdags men jag är mycket imponerad av alla som trots detta kom så att vår tanke att ställa in kom på skam! Rockfolket är ett segt släkte som inte ger upp för lite vatten och jag tror att vår regnrockskväll var starkt uppskattad trots vädret! Tack alla ni som kom och ett särskilt tack till Gillis och hans kompisar som alltid kommer! Utan en trogen publik klarar sig ingen artist, stor eller liten! Hoppas att någon tog ett par bilder som du kan skicka mig så att jag kan bevisa för alla tvivlare hur många som ändå kom!

2008  Wassbacken kunde ha fått ett nytt publikrekord!

Rock and Rollkvällen 2008 hade kunnat slå det gamla publikrekordet om vädret hade varit med oss lite tidigare på dagen eller någon dag tidigare, det kom ca: 1500 personer och kvällen blev solig och fin! Det faktum att Linda Isaksson deltog med lokal mat kunde ha blivit droppen som fått bägaren att rinna över till ett nytt all-time high för tisdagsunderhållningen men tyvärr upphörde inte regnet förrän runt kl: 17.00. Det blev ändå en fantastisk kväll och jag tror att alla inblandade parter var nöjda med resultatet när kvällen var över. Några knorrade över parkeringsavgiften på den närliggande fotbollsplanen men detta var något som varken vi eller campingen kunde styra över. Moholms SK:s damsektion fick dock in lite extra pengar till sin verksamhet,  det är denna förening som styr över planen. Och förresten hade det varit svårt att husa alla fordonen utan deras initiativ så vi får nog vara glada att de erbjöd denna möjlighet till parkering! Tack all fantastisk publik som återkommer år efter år för att lyssna till de gamla klassikerna från 50-60-talet och väl mött igen!


Anno 2008: The Spinning Wheels-spelningar

  23 Februari     Ljungstorps Bygdegård Skövde SMCTC.

  1 Juli               Wassbackens Rock and Roll-kväll 1500 personer kom efter en regnig förmiddag!

 28 Augusti      Otterbergets Rock and Roll-helg

Anno 2007: The Spinning Wheels spelningarna ifjol

 26 Januari      Helensgården Restaurang Skövde. Mycket folk och en heltrevlig kväll!

 24 Februari     Ljungstorps Bygdegård Skövde SMCTC. En av de festligaste kvällar vi haft med The Spinning Wheels!

  30 Mars           Helensgården Restaurang Skövde. PUB-kväll Publikintresset ökar och ännu en en heltrevlig kväll!

  28 April           Bistro Corner Töreboda. PUB-afton. Fullsatt trots Hockey-VM!

    1 Maj             Helensparken  Skövde. Skapligt väder och en hel del folk som också sjöng med i ett par låtar!

  26 Juni            Wassbackens R&R-kväll! Regnrocken fick vi hålla med! Kul ändå att så många kom1

  25 Augusti      Otterberget Hova 50-60-talshelg. Skapligt väder och mycket festligt med publik i massor!

  27 Oktober     Åboholm Tiveden

  30 november    Skövde Hotell Billingen

  14 December    Norrqvarn 21.00-24.00

  15 December   Norrqvarn 21.00-24.00