Start The Spinning Wheels Anslagstavlan Sjötorps Rockfestival Fotosidan The Spinning W historia Rockhelgen Huskvarna Teater Gitarrgala 2020 Länkar Bröderna Trück Magnus Kvintett Anno 2050 Nisse Lind Sonora

Sonora

 Melodier Som Bedåra!

Den svenska skivan!

 


Stenkakor

"Melodier som bedåra först på Sonora" stod det i Sonoras reklam och jag måste medge att det ligger mycket sanning i denna slogan! Även om det skrapar och rasslar betänkligt om många av mina gamla stenkakor så måste jag medge att det finns massor av bedårande inspelningar gjorda på detta fornstora märke.

De är en nästan outtömlig källa för den som söker äldre låtmaterial och innehåller många artister som idag aldrig skulle ha fått chansen att spela in en enda sekund i våra moderna studios.

Jag saknar de gamla skivornas möjligheter att tack vare låga produktionskostnader kunna erbjuda den som ville att, köpa ny musik till ett så lågt pris att man spontant kunde köpa vilken skiva som helst utan att känna sig lurad om innehållet inte skulle motsvara förväntningarna.

Sonoraskivan kostade 1kr och 95 öre! Senast gav jag 5 kr/st. vid köp av en skaplig bunt! På omslaget fanns slogans som skulle öka medvetenheten om att den var en äkta svensk produkt. Stöd den svenske arbetaren köp Sonora etc. Det hade nog blivit böter på sådant idag!

 


 

 

Nostalgi och Musikistoria!

The Spinning Wheels Anslagstavlan Sjötorps Rockfestival Fotosidan The Spinning W historia Rockhelgen Huskvarna Teater Gitarrgala 2020 Länkar Bröderna Trück Magnus Kvintett Anno 2050 Nisse Lind Sonora

Phontratt

WowoOOOHHH... en Sonora!


Musik Efter Noter

          Ibland stöter man på folk som är ledsna för att de inte kan spela efter noter som ”riktiga musiker”. Jag skulle också tycka att det vore bra ibland men jag får hålla mig till gehöret. Jag tröstar mig med ett uttalande som jag läste i en tidning! En kritisk man sa vid ett tillfälle till en känd spelman att man nog inte kunde spela perfekt utan noter. Spelmannen svarade att det nog kunde vara bra på många sätt, men tillade att han nog skulle föredra ett handskrivet kärleksbrev framför ett perfekt maskinskrivet brev.

Vi ser fram emot fler musikaliska upplevelser!

Mvh Bosse!